Дойчин работи в централата на Nissan за Европа

calendar 20 юли, 2022

Дойчин Дойчев е пример за международно реализирал се възпитаник на специалност МИО в автомобилния сектор.

Дойчин се дипломира като бакалавър по ,,Международни икономически отношения” с френски език, випуск 2014г. в УНСС. Магистратурата си завършва в Лил, Франция, през 2015г., а специалността е Management of European Affairs

От 7 години работи в автомобилния сектор в парижки регион за Nissan Automotive Europe – седалище на компанията за Европа. За този период има натрупан опит в няколко отдела – Експорт, Следпродажбена дейност и Маркетинг и Продажби.

От началото на 2022 година работи като Координатор на Търговски програми в отдел „Маркетинг и Продажби“. Тази работа е предизвикателство, защото трябва успешно да се балансира осигуряването на оптимална печалба за всеки модел и да се съгласува регионално ценово позициониране, вземайки предвид жизнения цикъл на всеки продукт.  Намирането на правилното уравнение за гореизброеното представлява още по-голямо предизвикателство, поради факта, че автомобилната индустрия преживява най-дълбоките си структурни промени от десетилетия насам.

Споделя, че обучението по специалност МИО му е помогнало в придобиването на важни знания свързани с принципи на експорта, икономиката и финансите, прогнозирането и планирането. Специалността изгражда в Дойчин способност да анализира в детайли икономически проблематики и ефективно да презентира методики за справянето с тях.

Също така, благодарение на предоставената възможност да вземе участие в студентски обмен по програма Еразъм във Франция, е развил владението на два чужди езика: френски и английски. Особено много оценява мрежата от контакти, които е изградил и професионализма на преподавателите от УНСС.

Споделя, че за него обучението по специалност МИО в УНСС е една от най-добрите възможности, които българското университетско образование може да предостави, поради ред причини: високо ниво на колегите студенти, опитни преподаватели и не на последно място – страхотна визитна картичка за компаниите в България и в чужбина.

Comments are closed here.