Изкуството и МИО

calendar 19 юли, 2023

Може би всеки от нас е чувал колко разсеяни и непрагматични са хората на изкуството. Не във всеки случай това е вярно.

Кристина Мирчева е пример за човек, който съчетава креативното и рационалното в едно. Започва с бакалавърска степен по ,,Актьорско майсторство за драматичен театър“ през 2020 г.  в Театрален колеж „Любен Гройс“, която надгражда с магистратура по „Публична реч“ през 2022 г. в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

В последствие се насочва към икономиката и завършва бакалавър по „Международни икономически отношения“ през 2023 г.  във ВСУ „Черноризец Храбър“, а от 2023 г. е магистър по „Управление на международни проекти“  към катедра ,,МИО и бизнес” в УНСС.

– Защо избрахте магистратура към катедра ,,МИО и бизнес”?

Интересите ми се развиват основно в две сфери – тази на изкуството и тази на икономиката. С оглед на богатите образователни традиции на катедра ,,МИО и бизнес” в УНСС, прецених, че няма по-подходящо място за обучение в областта на бизнеса и икономиката, затова кандидатствах без никакво колебание и за радост – бях приета.

– Каква е темата на магистърската Ви теза и мотивацията да се спрете на нея?

Темата на магистърската ми теза е „Управление на риска в проект за заснемане на филм с международно участие“. Избрах тази тема, защото съм артист и икономист, но до този момент не бях опитвала да комбинирам тези две области. Участвала съм в международни филмови продукции и реклами като актриса и дубльор, но с тази тема реших да предизвикам себе си като застана от другата страна, разработвайки копродукция – реален проект за заснемане на филм с международно участие.

– Как магистратурата надгради вашата бакалавърска степен?

Тази магистърска програма се яви като естествено продължение на всичко, което съм изучавала до момента по време на всичките си обучения. Професионално се занимавам с театър, кино, озвучаване, музика, а съм и PR (експерт реклама) в Театър „Българска Армия“, но тази магистратура ми даде възможност да науча, че доброто разбиране за общите процеси и методи за управление са ключови за постигането на успешни резултати. Вярвам, че тези уменията и знанията, придобити в магистърската програма по „Управление на международни проекти“, могат да бъдат приложени в различни области от бизнес до изкуство.

– С какво смятате, че магистратурата към катедра ,,МИО и бизнес” ще ви помогне в професионалната реализация и кариерно развитие?

Вярвам, че тази магистратура ще ми осигури редица предимства за професионална кариера. На първо място – срещнах много нови и интересни преподаватели и колеги, с които се надявам да продължа да обменям опит и знания. На второ място поставям силното си желание за развитие в областта на изкуството и икономиката и въз основа на вече придобитите умения в тези области, се надявам, че ще получа възможности за приложение на придобитите знания.

 

 

 

Comments are closed here.