МИО дава възможност за работа в Coca Cola

calendar 28 юли, 2022

Едва ли има човек, който да не е чувал за Coca Cola и поне веднъж в живота си, да не е опитвал черната напитка. Неслучайно брандът се е превърнал в пример, фигуриращ в учебниците по бизнес развитие и маркетинг.

Днес ще ви запознаем със Спасимира Давидова, която работи за корпоративния гигант.

През 2014г. тя завършва бакалавър „Международни икономически отношения“ към катедра „МИО и бизнес”, а магистратурата, на която се спира, е ,,Финансов мениджмънт” в УНСС.

Вече почти 5 години работи в Coca-Cola Europacific Partners като Team Lead за Германия. Голяма част от финансовите услуги на компанията за страните от Западна Европа са изнесени в България. Спасимира ръководи екип, занимаващ се с рекламации по фактури, издадени за клиентите в Германия.

Тази работа е предизвикателство, защото ежедневно комуникира с различни екипи от България и Германия, както и с немските клиенти на компанията. Старае се непрекъснато да усъвършенства процесите и да подобрява качеството на работата в екипа.

Споделя, че обучението е катедра „МИО и бизнес“ ѝ е дало финансовата грамотност, необходима за работата в Coca Cola. Вътрешната и външна комуникация в компанията се случват на английски и немски. И двата чужди езика е изучавала по време на обучението си по специалността.

Казва, че МИО я е научило на аналитично мислене и анализ на финансови показатели.

Като наблюдения споделя, че при кандидатстване за работа във финансовата сфера, работодателите дават предимство на кандидати, завършили тази специалност.

Още в гимназията взема решение да се развива в България, защото вярва, че в страната ни има достатъчно възможности. С професионалния си опит до момента Спасимира доказва, че не е сбъркала в избора си.

Comments are closed here.