Прекарах страхотна година в Рим

calendar 7 август, 2023

Даниел Будаков завършва бакалавър по ,,Международни икономически отношения“ в  УНСС, след което решава да предприеме предизвикателството на дуалната магистърска програма на катедра ,,МИО и бизнес“  по ,,Международен бизнес с преподаване на английски език“, която е съвместна с Университета по международни науки в Рим.

–  Защо избрахте дуалната магистърска програма с Рим на катедра ,,МИО и бизнес”?

– Избрах катедра „МИО и бизнес“ в УНСС с основна причина интересът и опитът ми в областта на международните икономически отношения. Катедрата ми позволи да се възползвам от възможността на дуалната им магистърска програма с Италия. Прекарах страхотна година в Рим, където учих с превъзходни професионалисти и се наслаждавах на всички чудеса, които градът предлага. Безспорно, изживяването на забавни моменти и посещението на популярните места в Рим добавиха още по-голямо вълнение към моето образователно преживяване. Пребиваването ми в Рим беше несъмнено бе прекрасно. Градът богат с история, култура и изкуство ме вдъхновяваше всеки ден. Изучаването на древната и съвременна история на Рим ме накара да осъзная значението на международните отношения и взаимодействието между различните култури и нации.

– Как магистратурата надгради вашата бакалавърска степен?

– Магистратурата по катедра „МИО и бизнес“ в УНСС значително надгради моята бакалавърска степен и предостави цялостно образователно изживяване. Програмата разшири познанията ми в областта на МИО и интегрира психологически аспекти на трейдърите и инвеститорите на капиталовите пазари. Магистратурата ме насърчи да развивам критично мислене и да предоставям иновативни решения на предизвикателствата в бизнеса и управлението на международни организации. Значимата стойност на магистратурата не може да се измери само с академичния аспект. Професионалните контакти и мрежата от колеги сходни интереси отвориха нови възможности за мен в кариерата ми. Стажовете и практиките ми предоставиха реален опит в индустрията и ме подготвиха за успешен старт в професионалната среда.

– Каква е темата на магистърската Ви теза и мотивацията да се спрете на нея?

– Темата на моята магистърска теза е „Психология на трейдърите и инвеститорите на капиталовите пазари“. Мотивацията да избера тази тема и да се фокусирам върху нея идва от две ключови обстоятелства – моето интерес към психологията и финансовите пазари, и желанието ми да изследвам връзката между тях. За мен тази тема има огромно значение, тъй като разбирането на психологическите аспекти, които влияят върху решенията на трейдърите и инвеститорите, може да доведе до по-добро разбиране на динамиката на финансовите пазари. Всеки пазарен участник, включително мен, се подчинява на психологически фактори, които влияят на инвестиционните решения и успеха на търговските стратегии.

Благодаря за възможността да споделя тези впечатления и преживявания. С нетърпение очаквам да продължим образователното приключение и да допринесем за по-доброто бъдеще. Със сърдечни благодарности към преподавателите и учебната среда на УНСС!

– И все пак, открихте ли предимства в образованието в България?

– Катедрата „МИО и бизнес“ се отличава с изключително квалифицирани и ангажирани преподаватели. Те са не само изтъкнати специалисти в областта на МИО, но силно и посветени в нашето академично развитие. Техните гъвкави и модерни подходи ни осигуряват актуални знания, които ни подготвят за предизвикателствата на съвременния свят.  Тези подходи съчетават в себе си академичната теория с реалните практики, които ни дават широкообхватна перспектива в областта на МИО. С удоволствие заявявам, че преподавателите в УНСС не отстъпват на тези от Рим, а дори се равнят на тях по отношение на експертиза и отдаденост на преподаването. Техният ангажимент и желание да споделят знания с нас, студентите, ни предоставя едно вълнуващо и обогатяващо образователно изживяване.

– С какво смятате, че магистратурата по дуалната програма с Рим на катедра ,,МИО и бизнес” ще ви помогне в професионалната реализация и кариерно развитие?

Магистратурата към катедра „МИО и бизнес“ в УНСС се превърна във фантастично приключение, което изгради нови хоризонти за моето професионално бъдеще.  Опитът в Рим не бе само забавен и вълнуващ, но също и образователен, разкривайки ми значението на междукултурната дипломация и работата на международни организации.  Магистратурата към катедра „МИО и бизнес“ съчета образование, опит и забавление в едно, което ме подготви за предизвикателства в международната сфера и бизнеса. Вдъхновен от това образователно пътешествие, сега с нетърпение очаквам възможностите, които ми предстоят в професионалния свят и усъвършенстването на кариерата ми в глобален мащаб.

Comments are closed here.