алина цоева за стажа си в cargotec Bulgaria

calendar 22 октомври, 2023

През 2023 г. катедра ,,МИО и бизнес“ и Cargotec Bulgaria проведоха съвместна инициатива за предоставяне на стажантски програми за студентите от специалност МИО. (повече информация за инициативата можете да намерите ТУК)

Стажантската програма на Cargotec Bulgaria посреща студенти в следните три отдела на компанията: „Финанси“, „Човешки ресурси“ и „Индиректно закупуване“. С гъвкаво работно време, съобразено с учебната програма на стажанта, и ментор, който да го обучава, в продължение на 6 месеца стажантът трупа знания и професионален опит в работна среда с открита комуникация и сплотен екип. Програмата е платена, предоставя допълнителни придобивки и е отворена за кандидатстване през цялата година.

Вижте какво споделят стажант и ментор за съвместната си работа по време на стажа.

 

Ментор: Елена Георгиева, Specialist, Invoice to Pay

Защо се спряхте на Алина Цоева за стажант в отдел „Финанси“?

Алина се представи много добре на кариерното събитие, съвместно организирано от Cargotec Bulgaria и катедра „МИО и бизнес“ в УНСС. Беше се подготвила с допълнителна информация по всяка една от поставените задачи и това веднага направи силно впечатление. След представянето ѝ бяха зададени въпроси, на които Алина отговори, позовавайки се на логиката, и демонстрира солидни теоретични познания.

Какви качества демонстрира по време на стажа?

Алина постъпи като стажант в екип Invoice to Pay, част от отдел „Финанси“, през месец юни. Към момента тя изпълнява поставените задачи в срок, показва отговорност и прецизност в работата. Проявява инициативност. Алина съдейства и помага на екипа за постигане на поставените цели.

С какво тя ви впечатли по време на стажа?

Алина навлезе бързо в работния процес. Успява да изпълнява правилно поставените ѝ задачи. Нашият екип може да разчита, че Алина ще изпълни своевременно възложената ѝ работа. Тя проявява организираност и умение да приоритизира задачите си.

 

Стажант: Алина Цоева, Trainee Finance, Invoice to Pay

Алина започва стажа си в екип Invoice to Pay по време на четвърти курс от обучението си в специалност „МИО“.

Кой е най-любимият ти момент от стажа в Cargotec Bulgaria?

Първите дни на стажа бяха изпълнени с много интересни за мен моменти. Макар объркана и притеснена, че няма да се справя с поставените ми задачи, успях да навляза в почти всички процеси на моя екип благодарение на моя ментор Елена и лидера на екипа Атанас. Подкрепата, която получих, започвайки от отговорите на многобройните ми въпроси за самата работа, и завършвайки с получаването на положителна обратна връзка и добро отношение от всички мои колеги, направиха този кратък период от стажа най-любимия за мен.

Кое е най-ценното нещо, което научи в ролята си на стажант в отдел „Финанси“ на компанията?

Стажът в Cargotec Bulgaria е моята първа работа, свързана с финанси, и затова, преди да го започна, не знаех почти нищо относно процеси и системи. Не мога да посоча само едно ценно нещо, което научих по време на стажа, тъй като са много, например как се води комуникация с доставчици, как се обработват фактури за плащане и какво е да се работи в малък, но продуктивен екип.

Какъв съвет би дала на други студенти, които търсят стаж в желаната от тях професия?

Търсете възможности за стаж отрано, защото със стажа започва и вашата кариера. Колкото по-рано натрупате професионален опит, толкова по-лесно ще намерите привлекателната за вас работа. Също така, бъдете информирани за компаниите, в които искате да кандидатствате за стажантска роля. Запознайте се с потенциалните възможности за професионално развитие, както и дали компаниите предлагат опция за продължаване на постоянна позиция след приключването на стажа. Изберете стаж, който ще ви позволи да го съчетавате с обучението си в университета. Има доста компании, които са ориентирани към млади и амбициозни хора и често се съобразяват с техния график и лични обстоятелства.

Научи повече за Cargotec Bulgaria на профила на компанията в jobs.bg. А ако желаеш да бъдеш в крак с новостите в компанията, последвай профилите ѝ във Facebook и Instagram.