CARGOTEC С ИНТЕРАКТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ ПРЕД МИО

calendar 22 март, 2023

На 22.03.2023г. в УНСС се проведе една много различна и изключително вълнуваща среща между компания Cargotec Bulgaria и студенти от специалност МИО. Срещата имаше за цел да представи финландската бизнес култура и да предостави на студентите от МИО не просто възможности за стаж, а досег с ръководни кадри на глобално ниво. Мики Шмит, Global Head of Cargotec Business Services, разказа за своя богат международен опит в сферата на бизнеса. Представи още направленията на работа на Cargotec и кое прави компанията световен лидер в предоставянето на високотехнологични услуги и решения за обработка на товари.

 

Мики, както той самият държи да го наричат, показа на студентите своя различен мениджърски подход на комуникация със служителите и сподели, че за него е много важно да има пряк контакт със студентите.

Кремена Чобанова, Communications Manager, представи бизнес културата на компанията. Начинът на комуникация е отворен, неформален и на всеки служител се дава възможността да изрази своето мнение, както и да даде препоръки за развитие на процеса на работа.

Силвия Ваклинова, Senior Project Admin, и Марина Динкова, Senior HR Advisor Bulgaria, които са възпитаници на катедра ,,МИО и бизнес”, споделиха кои са най-ценните умения от обучението, които днес им помагат в ежедневната работата. Сред тях са: разбиране и съставяне на финансови документи, комуникация в международна бизнес среда, възможност за вземане на своевременни решения и успешно затваряне на бизнес сделки.

Иван Великов, Communications Specialist, представи гъвкавостта на компанията по отношение на работния процес, както и модерния им офис в центъра на София. Компанията редовно организира различни инициативи за сплотяване на екипите.

По време на презентацията колегите бяха ангажирани с онлайн куиз, а тримата най-бързи студенти, които дадоха верни отговори, получи подаръци от Cargotec.

 

Студентите от специалност МИО ще имат възможност да кандидатстват за стаж в отдел по избор. През април ще посетят офиса на компанията и ще представят себе си и своята лична мотивация да изберат стаж именно в Cargotec.

За най-смелите от тях има още една вълнуваща изненада: през специална онлайн форма всеки ще може да кандидатства за инициативата ,,Обяд с шефа на…” Cargotec Bulgaria. Спечелилият ще присъства на бизнес обяд с Мики Шмит.