КОНКУРСЪТ НА CARGOTEC BULGARIA

calendar 10 април, 2023

На 07.04.2023г. в офиса на Cargotec Bulgaria в гр. София се проведе конкурс между студентите от специалност ,,Международни икономически отношения”, които кандидатстваха за стаж в компанията. Събитието откри г-н Миклош Шмит, глобален ръководител на Cargotec Business Services и управител на Cargotec Bulgaria.

Това е втора среща, част от събитие, организирано от Cargotec Bulgaria в сътрудничество с катедра ,,МИО и бизнес“ в УНСС, което цели да предостави възможности за платен стаж в компанията на студенти от специалност ,,МИО“, в избран от тях отдел: Finance, Human Resources, Indirect Procurement.

 

В конкурса за стаж се включиха четирима студенти на катедрата от степен ,,бакалавър“: Виолета Златкова, Алина Радулова, Николай Василев и Кристиян Захариев.

Студентите представиха пред жури себе си, предишния си опит, лични качества, мотивация и начина, по който те виждат компанията.

В журито участваха:

  • Иван Великов, Communications Specialist в отдел Communications
  • Силвия Ваклинова, Senior Project Admin в отдел Finance
  • Марина Динкова, Senior HR Advisor Bulgaria в отдел Human Resources
  • Братислав Димитров, HTR Service Delivery Lead в отдел Human Resources
  • Борислав Минев, Team Lead, Credit Control and Collections в отдел Finance
  • Емануил Ганчев, Team Lead, Credit Control and Collections в отдел Finance
  • Борислав Енев, Senior Team Lead, Order to Cash в отдел Finance
  • Атанас Петков, Team Lead, Invoice to Pay в отдел Finance
  • доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра ,,МИО и бизнес”
  • ас. д-р Ивет Тилева, асистент към катедра ,,МИО и бизнес”

 

Студентите бяха добре подготвени. По време на дебатите те демонстрираха знания, рефлексивност и пълна готовност да влязат в света на бизнеса. Журито оцени високо тяхното представяне. Студентите получиха обратна връзка за силните страни от представянето си и елементите, върху които мога да работят и надградят.

 

След състезанието участниците имаха възможност за нетуъркинг с журито, където зададоха всички въпроси около стажа, които ги вълнуват. Денят завърши с обиколка на офиса.

 

Николай Василев: Срещата беше доста интересна, колегите ми имаха много добри презентации, а комисията беше приемаща и с чувство за хумор. Обстановката в офиса – уютна и приятна.

 

Виолета Златкова: За мен беше полезно да се срещна с хора, които работят в такава среда и да я опозная за себе си. Смятам, че е вдъхновяващо и ползотворно за младите студенти да се запознават с различна обстановка и предизвикателства. Аз лично извлякох контакти и опит, който не бих придобила иначе. Благодарна съм, че можех да бъда част от това събитие.

 

Алина Цоева: Благодаря на катедра ,,МИО и бизнес”, че заедно с компания Cargotec, организираха толкова полезно събитие за студенти. Това беше отлична възможност да си намерим стаж в интернационална компания и да се запознаем с висшия мениджмънт на компанията. А идеята с представянето на презентации, вместо обикновено интервю, беше прекрасна. Това даде възможност на студенти да представят себе си, а после да се запознаят със служители на Cargotec и да зададат въпросите, които ги интересуват. Атмосферата в самия офис беше много приятна, а преподавателите и служителите ни накараха да се чувстваме свободно и да не се притесняваме изобщо.

 

Кристиян Захариев

 

Катедра ,,МИО  и бизнес” благодари на Cargotec Bulgaria за перфектната организация, топлото посрещане и чудесното отношение към нашите възпитаници!