Николай василев за стажа си в Cargotec Bulgaria

calendar 22 октомври, 2023

През 2023 г. катедра ,,МИО и бизнес“ и Cargotec Bulgaria проведоха съвместна инициатива за предоставяне на стажантски програми за студентите от специалност МИО. (повече информация за инициативата можете да намерите ТУК)

Стажантската програма на Cargotec Bulgaria посреща студенти в следните три отдела на компанията: „Финанси“, „Човешки ресурси“ и „Индиректно закупуване“. С гъвкаво работно време, съобразено с учебната програма на стажанта, и ментор, който да го обучава, в продължение на 6 месеца стажантът трупа знания и професионален опит в работна среда с открита комуникация и сплотен екип. Програмата е платена, предоставя допълнителни придобивки и е отворена за кандидатстване през цялата година.

Вижте какво споделят стажант и ментор за съвместната си работа по време на стажа.

Ментор: Искра Маркова, Senior Specialist, Invoice to Pay

Защо се спряхте на Николай Василев за стажант в отдел „Финанси“?

Николай прояви инициатива първи да представи заданието си на конкурса за стажанти, организиран от Cargotec Bulgaria в сътрудничество с катедра „МИО и бизнес“ в УНСС. Без никакво видимо притеснение, Николай презентира пред публика това, което беше предварително подготвил, и отговори вярно на всички въпроси.

Какви качества демонстрира по време на стажа?

Николай бързо се адаптира към работата, изпълнява поставените към него задачи качествено и в срок, демонстрира любознателност, проактивност и бързо усвоява нови знания и умения.

С какво той ви впечатли по време на стажа?

Николай ме впечатли с неговата любознателност относно процесите в компанията и с това, че въпреки липсата на опит в сферата на управление на разплащанията много бързо разбира същността на процесите и поставените към него задачи.

 

Стажант: Николай Василев, Trainee Finance, Invoice to Pay

Николай започва стажа си в екип Invoice to Pay по време на трети курс от обучението си в специалност „МИО“. От началото на ноември 2023 г. Николай е на редовна позиция в ролята на Junior Specialist, Invoice to Pay“.

Кой е най-любимият ти момент от стажа в Cargotec Bulgaria?

Любимият ми момент е когато ми беше предоставена възможността да се запозная с Искра, моя ментор. С това запознанство усвоих нужните умения за навлизането ми в работния процес, получавайки както познания за процесите в работата така и в отношенията ми с колегите в офиса. Благодарение на нея, основните задължения в работата ги изпълнявахме с лекота.

Кое е най-ценното нещо, което научи в ролята си на стажант в отдел „Финанси“ на компанията?

Най-ценното нещо, което научих в ролята си на стажант в екип Invoice to Pay (част от отдел „Финанси“), е разбирателството в колектива и отношението между стажант и ментор в работния процес. При тази обстановка, с достатъчно разбирателство, е удоволствие да се работи, както и да спазваме необходимите срокове и изисквания в работата.

Какъв съвет би дал на други студенти, които търсят стаж в желаната от тях професия?

Когато ви се предостави такава възможност, не се страхувайте да излезете от вашата зона на комфорт. Не спирайте да търсите такива възможности, когато се нуждаете от тях. Бъдете представителни, не се притеснявайте от това, какво следва, след като сте се представили, и най-вече – не спирайте да давате всичко от себе си.

Прочетете какво споделя друг наш възпитаник – Алина Цоева – за стажа си в компанията ТУК

Научи повече за Cargotec Bulgaria на профила на компанията в jobs.bg. А ако желаеш да бъдеш в крак с новостите в компанията, последвай профилите ѝ във Facebook и Instagram.