Студент от МИО спечели стипендия от Huawei

calendar 4 април, 2024

Белослава Златева е един от петимата студенти на УНСС, който спечели стипендия от Хуауей Технолоджис България. Белослава е трети курс, специалност ,,Международни икономически отношения“. Повече за инициативата четете ТУК

Белослава сподели своите впечатленията от предоставената възможност.

– Защо кандидатствахте за стипендията на ,,Хуауей Технолоджис България”?

Инициативата на Хуауей Технолоджис България ми се стори доста интересна, както и самата тема на конкурса, която беше: „Как дигиталната трансформация се отрази на вашия начин на живот?“. Стимулирана от преподавателите ми в университета реших да предизвикам себе си и да участвам в конкурса.

– Какво трябва да притежава един кандидат за да спечели стипендията?

Основните качества, които трябва да притежава един кандидат, за да спечели конкурса, са мотивация, добри познания по тематиката на конкурса, както и оригиналност и доза креативност, които ще го отличат от останалите участници.

– Какви качества, придобити в специалност ,,МИО“ смятате, че ви помогнаха да спечелите?

Обучението в специалност „Международни икономически отношения“ ми даде страхотна основа, базирана на изучаването на множество дисциплини, свързани с международните отношения и бизнес. Тези знания  ми помогнаха да вникна и да разбера същността на компанията Хуауей Технолоджис България. По този начин успях да създам печелившия проект.

– Какви възможности дава стипендията ,,Хуауей Технолоджис България”?

На първо място получаването на тази стипендия е едно голямо признание за мен и положения ми труд. Със спечелената стипендия имам възможността да инвестирам в бъдещото си академично развититие. В допълнение, успях да  създам контакти с водещите фигури в компанията Хуауей Технолоджис, както за България, така и в глобален аспект.

– Бихте ли препоръчали на други колеги от ,,МИО“ да кандидатстват?

Горещо бих препоръчала на мои колеги от „МИО“ да кандидатстват в програмата на Хуауей, да тестват своите възможности и да излязат от  зоната си на комфорт. Независимо от резултата,те ще извлекат единствено позитиви от своето участие.